17 - 19 Május

Barbeque

Festival 2019

Mikó kastély, Oltszem

BBQ Festival 2019

Transylvanian BBQ Festival

Szeretettel várunk a Transylvanian BBQ Festivalra, melyre az oltszemi Mikó kastély udvarán kerül sor május 17-19-én. Ez az ország első hivatalos KCBS versenye, az amerikai verseny egyetlen románia szakasza.

Az ínycsiklandozó ételek mellett népzene és néptánc, fúvószene és gyerekprogramok várnak! Hozd magaddal a családod és barátaidat!

17-19

Május 2019 Mikó kastély, Oltszem

ticket

Zsűri regisztráció

ticket

Zsűri kurzus

100

KCBS Képviselők a Transylvanian BBQ Fesztiválon

A verseny előkészületeit és magát a versenyt két KCBS képviselő felügyeli:

Haymo Gutweniger

KCBS Igazgatótanács tagja

Olaszország

A grillezés és a BBQ a szenvedélyei, szeret együtt lenni a világ bármely részén levő BBQ családjával, valamint népszerűsíteni a grillezést. Szeret mesélni is róla, hiszen ezáltal tudja bevezetni az embereket a barbecue világába és így kiterjeszteni a barbecue-családot. Haymo szerint nyílt gondolkodású emberek, nem érdekli őket, hogy ki honnan jön, vagy ki mivel foglalkozik. A barbecue-család a kellemesen eltöltött időről szól, hiszen mindenki jól érezheti magát.

Petra Rebenstorf

KCBS mesterzsűri

Hollandia

Amikor 1991-ben 7 hónapot töltött Észak-Amerikban, utazásai során hamar megkedvelte a szabadtéri sütögetést. Az amerikai barbecuezés, mely a lassú és alacsony hőfokon való sütést jelentet, vírusként hatott rá, amitől azóta sem szabadult.

Szerinte az a legjobb étel, amit megoszthatunk a családtagjainkkal, barátainkkal. Erre kiváló a grillezés, vagy barbecuezás, ahol, amíg készül a hús és zöldség, kint, a szabadban tölthetjük az időt, társaságban, miközben kedvenc italunkat fogyasztjuk, és szabad utat adunk a nevetésnek, szórakozásnak.

A 2018. június 8-10. között szervezett sepsiszentgyörgyi Transylvanian BBQ Festival versenyszimuláció az ő felügyelete és irányítása alatt zajlott. A rendezvényt Petra így értékelte: „Büszke vagyok a helyi szervezőkre és a versenyzőkre!”.

Petra kicsit az ő gyerekének érzi a rendezvényt, hisz ő „bábáskodott” felette, ezért izgatottan várja a Mikó kastély udvarára tervezett versenyt.

Csapatok

FOOD’VENTURE (RO)

LENGYEL Szabolcs

Masters of fire (NL)

Robert Janmaat

PureBBQ (NL)

Joris de Bruin

iQ (NL)

Richard Wagers