17 - 19 Május

Barbeque

Festival 2019

Mikó kastély, Oltszem

BBQ Festival 2019

Transylvanian BBQ Festival

Szeretettel várunk a Transylvanian BBQ Festivalra, melyre az oltszemi Mikó kastély udvarán kerül sor május 17-19-én. Ez az ország első hivatalos KCBS versenye, az amerikai verseny egyetlen románia szakasza.

Az ínycsiklandozó ételek mellett népzene és néptánc, fúvószene és gyerekprogramok várnak! Hozd magaddal a családod és barátaidat!

17-19

Május 2019 Mikó kastély, Oltszem

ticket

Zsűri regisztráció

ticket

Zsűri kurzus

40

KCBS Képviselők a Transylvanian BBQ Fesztiválon

A verseny előkészületeit és magát a versenyt két KCBS képviselő felügyeli:

Haymo Gutweniger

KCBS Igazgatótanács tagja

Olaszország

A grillezés és a BBQ a szenvedélyei, szeret együtt lenni a világ bármely részén levő BBQ családjával, valamint népszerűsíteni a grillezést. Szeret mesélni is róla, hiszen ezáltal tudja bevezetni az embereket a barbecue világába és így kiterjeszteni a barbecue-családot. Haymo szerint nyílt gondolkodású emberek, nem érdekli őket, hogy ki honnan jön, vagy ki mivel foglalkozik. A barbecue-család a kellemesen eltöltött időről szól, hiszen mindenki jól érezheti magát.

Petra Rebenstorf

KCBS mesterzsűri

Hollandia

Amikor 1991-ben 7 hónapot töltött Észak-Amerikban, utazásai során hamar megkedvelte a szabadtéri sütögetést. Az amerikai barbecuezés, mely a lassú és alacsony hőfokon való sütést jelentet, vírusként hatott rá, amitől azóta sem szabadult.

Szerinte az a legjobb étel, amit megoszthatunk a családtagjainkkal, barátainkkal. Erre kiváló a grillezés, vagy barbecuezás, ahol, amíg készül a hús és zöldség, kint, a szabadban tölthetjük az időt, társaságban, miközben kedvenc italunkat fogyasztjuk, és szabad utat adunk a nevetésnek, szórakozásnak.

A 2018. június 8-10. között szervezett sepsiszentgyörgyi Transylvanian BBQ Festival versenyszimuláció az ő felügyelete és irányítása alatt zajlott. A rendezvényt Petra így értékelte: „Büszke vagyok a helyi szervezőkre és a versenyzőkre!”.

Petra kicsit az ő gyerekének érzi a rendezvényt, hisz ő „bábáskodott” felette, ezért izgatottan várja a Mikó kastély udvarára tervezett versenyt.

Csapatok

FOOD’VENTURE (RO)

LENGYEL Szabolcs

Masters of fire (NL)

Robert Janmaat

PureBBQ (NL)

Joris de Bruin

iQ (NL)

Richard Wagers

Csapat program

BBQ Hírek

május 16, 2019

Közösségi ünnep lesz a hétvégi barbecue fesztivál

Street food udvar, gasztronómiai különlegességek, gyerekfoglalkozások, élő főzőműsor, lovashintózás, koncertek, igazi közösségi ünnep várja a hétvégén az oltszemi Mikó-kastély udvarára […]

április 17, 2019

Felkészültek a csapatok a Transylvanian BBQ Festival-ra

Székely ízesítésű csülök, áfonyás barbecue szósszal, kemencében sült krumplival és káposztasalátával tálalva. Ezt az ínycsiklandó menüt készítették el ma, szerdán […]

április 15, 2019

Világklasszis oktatja a barbecue-t Sepsiszentgyörgyön

Amerikai gasztrokultúrát népszerűsítő nemzetközi verseny Háromszéken Az idei Transylvanian BBQ Festival előőrseként április 17-én a sepsiszentgyörgyi Big Papa teraszán sütés-oktatást […]