BBQ Festival 2021

Elmarad a Transylvanian BBQ Festival

A világjárványra való tekintettel, valamint a kialakult egészségügyi helyzet miatt a Transylvanian BBQ Festval 2021-es kiadása elmarad.

KCBS Képviselők a Transylvanian BBQ Fesztiválon

A verseny előkészületeit és magát a versenyt két KCBS képviselő felügyeli:

Haymo Gutweniger

KCBS Igazgatótanács tagja

Olaszország

A grillezés és a BBQ a szenvedélyei, szeret együtt lenni a világ bármely részén levő BBQ családjával, valamint népszerűsíteni a grillezést. Szeret mesélni is róla, hiszen ezáltal tudja bevezetni az embereket a barbecue világába és így kiterjeszteni a barbecue-családot. Haymo szerint nyílt gondolkodású emberek, nem érdekli őket, hogy ki honnan jön, vagy ki mivel foglalkozik. A barbecue-család a kellemesen eltöltött időről szól, hiszen mindenki jól érezheti magát.

Haymo hobbi szinten 1992 óta barbecue-zik, grill és barbecue kurzusokat 2012 óta tart, a Weber Grill Akadémiát pedig 2015 óta vezeti. A KCBS-nek 2014 óta tagja és 2015 óta képviseli a szervezetet. Zsűrizéssel is foglalkozik 2016 óta, a KCBS Igazgatótanácsának pedig 2019 januárjában lett tagja.

Petra Rebenstorf

KCBS mesterzsűri

Hollandia

Amikor 1991-ben 7 hónapot töltött Észak-Amerikban, utazásai során hamar megkedvelte a szabadtéri sütögetést. Az amerikai barbecuezés, mely a lassú és alacsony hőfokon való sütést jelentet, vírusként hatott rá, amitől azóta sem szabadult.

Szerinte az a legjobb étel, amit megoszthatunk a családtagjainkkal, barátainkkal. Erre kiváló a grillezés, vagy barbecuezás, ahol, amíg készül a hús és zöldség, kint, a szabadban tölthetjük az időt, társaságban, miközben kedvenc italunkat fogyasztjuk, és szabad utat adunk a nevetésnek, szórakozásnak.

A 2018. június 8-10. között szervezett sepsiszentgyörgyi Transylvanian BBQ Festival versenyszimuláció az ő felügyelete és irányítása alatt zajlott. A rendezvényt Petra így értékelte: „Büszke vagyok a helyi szervezőkre és a versenyzőkre!”.

Petra kicsit az ő gyerekének érzi a rendezvényt, hisz ő „bábáskodott” felette, ezért izgatottan várja a Mikó kastély udvarára tervezett versenyt.

Harry Havinga

SCA

Hollandia

Harry Havinga volt az, aki az SCA-t (Steak Cookoff Association) elhozta Európțba, és ugyancsak ő volt az, aki megtartotta az első bírói képzést Olaszországban, Sand in Taufersben, a különleges hangulatú Winter Extreme South Tyrol BBQ versenyen. Szintén ő a szervezője a legendás Tony Stone low&slow BBQ versenynek is.

BBQ Hírek

április 24, 2020

Elmarad a Transylvanian BBQ Festival 2020-as kiadása

A hatályban lévő szükségállapot és kijárási korlátozásokra való tekintettel, az eredetileg május 15-17-re tervezett Transylvanian BBQ Festival idei kiadása elmarad. […]