Despre noi

Festivalul Transylvanian BBQ, într-o locație fabuloasă


Cine nu ar vrea să guste din aromele Americii, fără a călători mii de kilometri? Veți avea șansa de a experimenta gastronomia americană în perioada 17-19 mai. Pe lângă specialitățile gastronomice, merită să veniți și pentru locație, deoarece concursul și programele însoțitoare vor avea loc în curtea Castelului Mikó din Olteni. Atmosfera familială va fi asigurată prin spectacole și programe interactive pentru copii. Vă invităm și la o călătorie scurtă în timp printr-un tur ghidat al castelului, unde veți putea descoperi povestea picturilor murale bine păstrate.

Barbecue – mai mult decât o metodă de gătire

Tratamentul termic lent, de lungă durată, cu o cantitate semnificativă de fum în afumătoare sau smokere, conferă cărnii o textură și o aromă specială.

Predecesorul acestui proces este cunoscut de secole: s-a săpat o gaură în pământ în care s-a ars o cantitate mare de lemn, iar pe cărbune s-au așezat pietre pentru a găti carnea, care s-a pus peste aceste pietre.

În Statele Unite ale Americii, barbecue nu înseamna doar o metodă de gătit, ci înseamna și o adunare a prietenilor și a familiei pentru a sărbători sau a comemora ceva (de exemplu, Ziua Independenței, Ziua Tatălui, Ziua Mamei).

Nu e de mirare că această formă de gătit cucerește treptat întreaga Europă, căci gătitul în aer liber înseamnă de obicei distracție, bucurie și bună dispoziție.

De ce să concurezi?

Competiția organizată conform regulilor KCBS (Kansas City Barbecue Society) este populară în rândul echipelor, pentru că – pe lângă buna dispoziție – degustarea se face pe nevăzute și în conformitate cu reguli stricte și clare. Echipele de începători se pot familiariza cu cerințele KCBS și își pot îmbunătăți abilitățile de gătit în timpul orelor de gătit.

Festivalul Transylvanian BBQ este singurul concurs KCBS din România. Cea mai bună echipă din România  se califică în mod automat la Campionatul Mondial Jack Daniel’s.

Competițiile KCBS înseamnă, de asemenea, atmosferă bună și echipe vesele, care rămân prietene în ciuda concursului și a provocării.

Potrivit regulilor KCBS, echipele concurează în următoarele categorii:

Pui

Coaste de porc

Pulled pork

Piept de vită

Mystery box